Choď na obsah Choď na menu
 


Kokosový olej

20. 3. 2014

Kokosový olej a jeho všestranné využitie

 

coconut-oil.jpg

 

 

1. Telové mlieko

Kokosový olej má hydratačné účinky, je čisto prírodný a teda vhodný aj pre citlivú pokožku. Môže sa využívať aj na upokojenie pokožky po holení alebo opaľovaní.

2. Balznam na pery

Stačí naniesť tenkú vrstvu oleja na pery a budú hebké a hydratované celý deň.

3. Maska na vlasy

Môže sa použiť ako výživná maska pre suché, zničené vlasy.

Postup: Olej nanesieme na celé vlasy a pokožku hlavy a necháme účinkovať (môžeme nechať cez noc). Potom poriadne vymyjeme šampónom.

Pravidelné používanie kokosového oleja na vlasy podporuje ich rast, dodáva im lesk a pevnosť a chráni ich pred poškodením.

4. Pri chudnutí

Je vhodný pri diétach, keďže je veľmi sýty - stačí si namiesto jedného chodu (najlepšie večere) dať 1 - 2 lyžice kokosového oleja a hlad je zažehnaný.

Ďalšou výhodou jeho konzumácie je jeho pozitívny vplyv na naše zdravie: podporuje činnosť štítnej žľazy, pomáha proti srdcovo-cievnym ochoreniam a podľa najnovších výskumov aj proti rakovine a Alzheimerovej chorobe.

5. Ako súčasť podomácky vyrobenej kozmetiky

Napríklad zubnej pasty alebo deodorantu - keďže má bieliace účinky a pomáha liečiť a zabraňovať vzniku kazom a zabraňuje tvorbe zápachu.

6. Pri pečení

Ako náhrada klasického oleja, príp. masla sa môže použiť pre extra lahodnú chuť. Je vhodný aj namiesto oleja na pečenie palaciniek - dodá im jemnú kokosovú chuť :)

 

Kde dostať kokosový olej?

Kokosový olej môžeme kúpiť v DM drogérii, príp v predajniach s bio produktami. (cena cca 8€ za 200ml)

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.