Choď na obsah Choď na menu
 


Ocot ako aviváž

16. 3. 2014

Používať ocot namiesto aviváže nemusí na prvé počutie znieť najpríjemnejšie, no opak je pravdou. Nasledujúci článok Vás presvedčí, že aviváž je ďalšou z chemikálií, ktorých by sme mali našu domácnosť zbaviť.

 

Prečo nie aviváž?

89-jablcny-ocot-priprava-ucinky-a-jeho-pouzitie-pre-postove-holuby.jpgAviváž je jedna z mnohých chemikálií, ktoré sa v domácnosti bežne používajú. Ostáva nasiaknutá v oblečení a môže spôsobovať mnohé problémy, hlavne ľuďom s citlivou pokožkou, príp. bábätkám, ktoré sú náchylnejšie na podráždenie kože. Používanie aviváže na spodnú bielizeň môže vyvolať alebo podporiť tvorbu kvasinkových infekcií. Navyše aviváž ničí oblečenie - biele zožltne, farebné vybledne. Naopak, ocot pomáha udržiavať farby žiarivé a bielu bielou aj po mnohých praniach.

 

Ocot ako aviváž

Používanie octu namiesto aviváže má mnohé výhody: je oveľa lacnejší, ekologickejčí, citlivý ku pokožke a navyše chráni práčku. Netreba sa báť, že prádlo bude po použití octu zapáchať, samozrejme - ak použijeme rozumné množstvo vzhľadom na množstvo prádla. Ocot neutralizuje prací prášok, prádlo bude mäkké a farby ostanú zachované. Octom sa odstraňuje vodný kameň, takže pomáha chrániť práčku a zvyšuje jej životnosť.

 

Ako používať ocot pri praní?

Jednoducho nalejeme ocot do priehradky na aviváž. Môžeme pridať aj pár kvapiek esenciálneho oleja, ale ak tento krok vynecháme, nič sa nestane - prádlo bude voňať po pracom prostriedku.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.